Aureliu Ciocoi spune că interdicţia de a ieşi în parcuri nu-şi are locul şi promite că va fi revizuită

Aureliu Ciocoi spune că interdicţia de a ieşi în parcuri nu-şi are locul şi promite că va fi revizuită

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a recunoscut, după şedinţa Centrului unic de comandă a stării de urgenţă, că în dispoziţia nr. 1 a Comisei pentru Situaţii Excepţionale (CSE) a fost admisă adoptarea unui punct care a dus la anumite neînţelegeri în societate. Este vorba despre interdicţia de a efectua plimbări în parcuri, păduri, zone de agrement, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit lui, astfel de restricţii îşi au locul când se impune izolarea toată a populaţiei la domiciliu şi promite că la următoarea şedinţă a CSE va fi revizuit acest punct.

„Recunosc, ca preşedinte al Comisei Situaţii Excepţionale, că a fost o acţiune nu foarte bine gândită, în situaţia în care municipiul Chişinău, oraşul Bălţi, şi în general Republica Moldova nu cade sub incidenţa blocajului, carantinei, sau mai nou lockdown-ului”, a adăugat Aureliu Ciocoi.

Parlamentul a decis, în data de 31 martie, să instituie stare de urgenţă în Republica Moldova pentru 60 de zile, în perioada 1 aprilie – 30 mai. A doua zi, Comisia Naţională pentru Situaţii Excepţionale a instituit regim special de circulaţie a persoanelor în Bălţi şi Chişinău. În ambele municipii se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei de la ora 23.00 până la 05.00, de pe 3 aprilie. Excepţii fac deplasările în interes profesional, cele pentru asistenţă medicală sau achiziţionare de medicamente. De asemenea, Comisia a interzis circulaţia şi aflarea persoanelor în spaţii publice: parcuri, terenuri de joacă, terenuri sportive şi zone de agrement, iar toţi cei care se vor găsi în afara domiciliului sunt obligaţi să posede un act de identitate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările