Atenţie la E-urile din vopseaua pentru ouăle de Paşti!

Atenţie la E-urile din vopseaua pentru ouăle de Paşti!

Vopseaua pentru ouăle de Paşti poate fi toxică. Cu cât mai multe E-uri sunt trecute pe ambalaj, cu atât consumatorul ar trebui să evite mai mult acel produs. Îngrijorări trebuie să trezească şi dacă eticheta nu indică compoziţia vopselelor. Atenţionările sunt făcute de către Centrul Naţional pentru Protecţia Consumatorilor, asociaţie obştească, în contextul sărbătorilor care se apropie, transmite IPN.

Potrivit specialiştilor Centrului, practic toată vopseaua pentru ouăle de Paşti poate fi toxică, din simplul motiv că este obţinută industrial, din coloranţi artificiali, care până la urmă sunt E-uri. Este recomandată evitarea vopselelor care conţin E-uri cu denumiri greu de pronunţat şi care ajung prin coajă în ouăle consumate. Printre acestea se numără azorubina E122, tartrazina E102, albastru briliant FCF E133, guma Xanthan E415 etc.

Totodată, nu este indicată păstrarea ouălor fierte mai mult de 5-7 zile, chiar dacă sunt ţinute în frigider. Mai mult, copiilor şi femeilor însărcinate sau care alăptează li se recomandă consumul ouălor fierte doar în primele 2-3 zile.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: