Astăzi este zi de Hram în 183 de localităţi din Republica Moldova

Astăzi este zi de Hram în 183 de localităţi din Republica Moldova

Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. FOTO: Arhiva Adevărul

Creştinii ortodocşi care respectă sărbătorile bisericeşti conform calendarului vechi îi prăznuiesc astăzi, 21 noiembrie, pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. Pentru 183 de localităţi aceasta este zi de Hram, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceasta este ultima mare sărbătoare înainte de Postul Naşterii Domnului. Arhanghelii Mihail şi Gavriil fac parte din ceata îngerilor care sunt apropiaţi şi slujitori oamenilor. Arhanghelul Mihail este cunoscut drept căpetenie a oştirilor cereşti. Este cel dintâi dintre îngerii păzitori care s-au luptat pentru Adevăr. Iar Arhanghelul Gavriil este considerat mesagerul veştilor bune. El a vestit naşterea Fecioarei Maria. Din slavonă, Mihail înseamnă „Cine este ca Dumnezeu”, iar Gavril înseamnă „bărbat-Dumnezeu”. Cuvântul arhanghel înseamnă înger.
 
În această zi, poliţiştii vor asigura ordinea publică în localităţile unde au loc evenimentele cultural-artistice cu ocazia hramului. Peste 500 de angajaţi din cadrul subdiviziunilor teritoriale ale IGP şi 36 de echipaje ale Inspectoratului Naţional de Patrulare vor fi antrenaţi la menţinerea şi asigurarea ordinii publice.
 
Poliţia îndeamnă cetăţenii să nu urce la volan, dacă au consumat băuturi alcoolice, să se conformeze indicaţiilor inspectorilor de patrulare care vor dirija circulaţia rutieră, să se comporte adecvat, să păstreze ordinea şi curăţenia în locurile publice şi să evite apariţia în stare de ebrietate în zonele de agrement şi locurile de odihnă în masă a populaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările