Asociaţie din R. Moldova: Războiul din Ucraina ar putea să se extindă până la Prut

Asociaţie din R. Moldova: Războiul din Ucraina ar putea să se extindă până la Prut

Membri ai asociaţiei veteranilor 1992 Tiras-Tighina cred că războiul din Ucraina ar putea să se extindă şi pe teritoriul Republicii Moldova, până la Prut. Îngrijorarea vine după ce purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene a comunicat „o informaţie foarte periculoasă pentru statul Republica Moldova”, a precizat Anatolie Caraman, preşedintele asociaţiei, în cadrul unei conferinţe de la IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Caraman s-a referit la informaţia că forţele ruse ar urmări să creeze un coridor terestru pe coasta de sud între peninsula anexată Crimeea şi regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Încă la început de februarie, Tiras-Tighina, a făcut o analiză a ceea ce se întâmplă în jurul Ucrainei şi a atenţionat autorităţile Republicii Moldova că război va fi. Ţinta principală acum este Kiev, Mariupol, Odesa, a precizat Anatolie Caraman.

Alexandru Banari, juristul asociaţiei, a spus că este regretabil că în Ucraina are loc „un război fratricid”. Ruşii şi ucrainenii sunt de origine slavă şi au aceeaşi credinţă. Vărsări de sânge s-au admis pentru că în fruntea Rusiei se află un dictator. „Eu cred că istoria în scurt timp va da o apreciere pentru vărsările de sânge care au loc în Ucraina”, a subliniat Alexandru Banari.    Juristul a îndemnat toate organizaţiile neguvernamentale din Republica Moldova să se adreseze conducerii Federaţiei Ruse ca să fie oprit războiul din Ucraina. Sergiu Tătaru, vicepreşedinte Tiras-Tighina, a menţionat că civilii ruşi nu au nimic în comun cu vărsările de sânge din statul vecin, ei nu-şi doresc război şi suferă „din cauza unui politician care nu îşi dă seama ce face”. Veteranii spun că sunt gata să apere ţara dacă va fi nevoie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările