Arme şi muniţii, depistate în Găgăuzia de ofiţerii SIS

Arme şi muniţii, depistate în Găgăuzia de ofiţerii SIS

FOTO sis.md

Măsurile de profilaxie în privinţa păstrării, procurării, fabricării sau comercializării armelor de foc desfăşurate de către Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) pe teritoriul R. Moldova au scos la iveală un alt lot de arme de foc şi muniţii.

Acţiunile au avut loc în oraşul Vulcăneşti, fiind realizate în cooperare cu organele de ocrotire a normelor de drept.

Urmare a valorificării informaţiei deţinute de SIS, în cadrul măsurilor speciale de investigaţie au fost depistate şi ridicate 350 de cartuşe calibru 5,45 şi un aruncător de grenade „РПГ 26”.

Amintim că la sfârşitul lunii august, tot în raza raionului Vulcăneşti, UTA Găgăuzia, ofiţerii de informaţii au descoperit două mine antipersonal, o grenadă de model F1, o grenadă de model RGD 5, o grenadă RG 42, un bloc TNT cu fitil detonant, 4 capse detonante, un cartuş antitanc, un încărcător pentru pistol mitralieră AK, peste 200 de cartuşe de diferit calibru. 

În prezent, ofiţerii SIS de comun cu reprezentanţii organelor de resort investighează cazul în vederea elucidării tuturor circumstanţelor, identificării  persoanelor implicate în activitatea infracţională, precum şi determinării existenţei elementelor comune între lotul de arme şi muniţii ridicat în această dimineaţă şi cele depistate anterior.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: