Arena Chişinău va fi construită, dar nu e clar de către cine

Arena Chişinău va fi construită, dar nu e clar de către cine

Arena Chişinău, construită în proporţie de 70%, va fi definitivată, doar că nu e clară în ce mod şi de către cine. Potrivit preşedintelui Igor Dodon, fie statul va investi banii necesari pentru finalizarea acesteia, iar dacă statul va avea alte priorităţi, va fi găsit un investitor, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă de după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, preşedintele a spus că există deja o comisie de anchetă separată care se va clarifica în ce condiţii a fost organizat concursul pentru această construcţie şi de către cine. Potrivit lui Igor Dodon, în privinţa Arenei s-au luat multe decizii suspecte şi netransparente.

„În afară de faptul că s-au alocat 70 de hectare, statul a mai alocat din bugetul de stat peste 200 de milioane de lei şi nu este clar care a fost raţionamentul din partea statului. Se construieşte pe 10 hectare, dar statul mai acordă 60 deasupra pentru zona de agrement”, susţine şeful statului.

Preşedintele susţine că s-au dat indicaţii de a securiza activele şi investiţiile statului, aşa ca să nu înstrăinate cele 70 de hectare teren, dar şi securizarea investiţiei financiare făcute până acum.

Ce ţine de acţiunile ulterioare în raport cu Arena Chişinău, Ministerul Economiei va veni cu o decizie în timpul următor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: