Preşedintele Uniunii Scriitorilor, Arcadie Suceveanu: „Dumitru Matcovschi a fost un simbol al renaşterii naţionale în Basarabia“

Preşedintele Uniunii Scriitorilor, Arcadie Suceveanu: „Dumitru Matcovschi a fost un simbol al renaşterii naţionale în Basarabia“

Poetul Dumitru Matcovschi s-a stins din viaţă noaptea trecută, după o operaţie pe creier. FOTO Tudor Iovu

Arcadie Suceveanu a spus că ultima dată a vorbit cu Dumitru Matcovschi în urmă cu trei săptămâni şi că acesta va rămâne în conştiinţa naţională drept poetul şi dramaturgul care şi-a asumat destinul Basarabiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Uniunii Scriitorilor, Arcadie Suceveanu, a spus pentru „Adevărul“ că ultima dată când a vorbit cu poetul Dumitru Matcovschi, decedat  aseară în urma unei intervenţii chirurgicale pe creier, a fost în urmă cu trei săptămâni.

„Se simţea rău şi nu ştia diagnosticul. Am intervenit pe lângă medici, care au creat o comisie pentru a stabili de ce suferea. Apoi s-a internat“, a spus Suceveanu.

Scriitorul susţine că Dumitru Matcovschi va rămâne în conştiinţa publică drept un simbol al demnităţii naţionale, atât ca poet, cât şi ca dramaturg. „E o pierdere incomensurabilă, pentru că Dumitru Matcovschi a fost un simbol al renaşterii naţionale în Basarabia. El şi-a asumat destinul Basarabiei“, a mai afirmat Arcadie Suceveanu.

Poetul va fi înmormânta sâmbătă în satul de baştină, la Vadul Raşcov, Soroca.

Poetul Dumitru Matcovschi s-a stins din viaţă miercuri seara

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: