Ar fi cerut 30.000 de lei pentru două permise de conducere. Bărbat din Ungheni, reţinut pentru trafic de influenţă

Ar fi cerut 30.000 de lei pentru două permise de conducere. Bărbat din Ungheni, reţinut pentru trafic de influenţă

FOTO unimedia.info

Un bărbat din raionul Ungheni a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de trafic de influenţă. Acesta ar fi pretins şi primit de la un cetăţean 14.600 de lei şi de la altul 800 de euro, sub pretextul că i-ar putea ajuta să obţină mai uşor permisele de conducere.

Potrivit materialelor cauzei, bărbatul susţinea că ar avea influenţă asupra membrilor Comisiei de examinare din cadrul Secţiei de Înmatricualre a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto din oraşul Ungheni şi că-i poate determina să îi favorizeze pe clienţii săi la probele teoretice şi practice.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 326 Cod penal- trafic de influenţă. Bănuitul a fost escortat la sediul CNA pentru audieri. Astfel, în cadrul audierilor, acesta şi-a recunoscut vina pe deplin, iar acum este cercetat în stare de libertate şi colaborează cu organul de urmărire penală.

Pentru comiterea traficului de influenţă, bărbatul riscă până la 6 ani de închisoare.

Precizăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura anticorupţie conduce urmărirea penală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: