ANSP: Testele pentru detectarea COVID-19 sunt efectuate în Laboratorul ANSP şi în două laboratoare private

ANSP: Testele pentru detectarea COVID-19 sunt efectuate în Laboratorul ANSP şi în două laboratoare private

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunţă că testele pentru detectarea virusului care cauzează infecţia COVID-19 se efectuează, actualmente, în Laboratorul virusologic al ANSP şi în două laboratoarele private din R. Moldova, după ce a fost validată metoda de diagnostic, prin tehnici de biologie moleculară (RT-PCR) certificate IVD.

După ce presa a scris că toţi membrii Guvernului au fost testaţi pentru COVID-19, într-un laborator privat, deşi ministra Viorica Dumbrăveanu declara anterior că testele efectuate în spitalele private oferă rezultate mai puţin exacte, ANSP precizează că, iniţial, testele erau efectuate prin două reacţii diferite, una prin prelevarea probelor de sânge (în laboratoarele private), alta prin lavaj (în laboratorul ANSP), ambele omologate, ulterior, această discrepanţă fiind înlăturată.

Materialul biologic (tampon nazo-faringial) este colectat conform algoritmului în condiţii speciale de către personalul medical instruit.

În prezent, astfel de teste pot fi efectuate în cadrul a trei laboratoare din municipiul Chişinău, inclusiv Laboratorul ANSP. Numărul de teste efectuate şi cel al cazurilor confirmate este raportat zilnic pentru gestionarea corectă a datelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările