Ani grei de puşcărie pentru trei indivizi din Chişinău care au deposedat trei persoane de imobile

Ani grei de puşcărie pentru trei indivizi din Chişinău care au deposedat trei persoane de imobile

FOTO simbol

Trei bărbaţi din Chişinău au fost condamnaţi la 18, 12 şi, respectiv, 5 ani şi 6 luni închisoare pentru deposedarea, prin escrocherie şi folosirea documentelor oficiale false, a trei proprietari de imobilele din Capitală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inculpaţii au vârstele cuprinse între 27 şi 42 ani, iar unul dintre aceştia a mai fost condamnat şi îşi ispăşeşte pedeapsa pentru altă fapte de escrocherie, începând cu anul 2017.

Aceştia au fost învinuiţi de procurori că, în perioada 2014-2015, au pus la cale o schemă prin care au lăsat-o fără un teren de construcţii şi o casă în fază pre-finală de construcţie din sectorul Buiucani al Capitalei pe o femeie, au deposedat-o de apartamentul din sectorul Râşcani al Capitalei pe o altă femeie şi au privatizat un apartament din acelaşi sector, prin prezentarea actelor false către Consiliul municipal Chişinău. 

Suma totală a prejudiciului cauzat de către condamnaţi faţă de părţile vătămate se cifrează la peste 2 milioane de lei.
 
Inculpaţii acţionau coordonat, prin obţinerea informaţiilor cu caracter personal ale proprietarilor, inclusiv de la Oficiul Cadastral, după care la notar se prezentau cu persoane asemănătoare proprietarilor, cu buletine de identitate false şi perfectau procuri, prin care le împuterniceau pe alte persoane recrutate să vândă imobilele. 

Ultimele s-au dovedit a fi persoane vulnerabile – un om al străzii, dar şi un bărbat cu probleme de sănătate mintală. Pe primul, inculpaţii l-au ajutat să-şi restituie buletinul de identitate, pe care-l avea gajat pentru anumite datorii; iar celui de-al doilea bărbat i-au cumpărat vestimentaţie prezentabilă şi costisitoare, pe care i-au oferit-o pentru întâlnirile organizate în scopul de vânzare a imobilelor, astfel încât să-i confere un aspect îngrijit şi credibil de vânzător.
 
Procurorii vor contesta sentinţa pronunţată de judecători pe motivul blândeţii acesteia în privinţa celor ce au fost condamnaţi la 18 ani şi respectiv 12 ani, iar în privinţa celui de al treilea condamnat, care deţine un grad de invaliditate şi, respectiv, constituind o circumstanţă atenuată, sentinţa nu va fi contestată. De asemenea, procurorii vor contesta sentinţa în partea care ţine de faptul că ilegalităţile comise de cei trei condamnaţi nu au fost considerate ca activitate de grup criminal organizat, fapt care are importanţă pentru individualizarea pedepselor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: