Angajaţii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică se plâng că nu au primit salariile de două luni. Aceştia au semnat un demers către Silvia Radu

Angajaţii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică se plâng că nu au primit salariile de două luni. Aceştia au semnat un demers către Silvia Radu

FOTO arhivă

Deşi angajaţii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică au cele mai mici salarii din sistemul de sănătate, chiar şi asa se pare că statul nu le poate asigura acestora salariul la timp. Aproape 80 de specialişti au decis să semneze un demers către noul ministru al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Silvia Radu, în care se plâng că de două luni nu au mai fost remuneraţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se întâmplă a doua oară în doar cinci luni de la reorganizarea Serviciului de Supraveghere de stat a Sănătăţii Publice când angajaţii se confruntă cu reţineri salariale de câteva luni. Chiar dacă autorităţile au promis mărirea lefurilor acestora, după reformă specialiştii au constatat că primesc mult mai puţini bani pe card decât până la ea, scrie sănătateinfo.md, citat de Adevărul.

În demersul lor către Silvia Radu, angajaţii spun că nu şi-au mai ridicat salariile deja de două luni – pentru iulie şi august. Ei afirmă că administraţia îi hrăneşte cu promisiuni la fiecare şedinţă operativă, dând noi termene, dar salariile până acum nu au intrat pe conturi.

„Fiind bugetari, nu avem alte surse de existenţă în afară de salariu. Sunt însă diverse cheltuieli zilnice şi lunare, care trebuie achitate necondiţionat”, scriu angajaţii în demersul către Silvia Radu.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul afirmă că una dintre probleme ar fi insuficienţa de contabili pe care îi are instituţia. Din patru câţi erau, contabilul-şef şi încă unul au demisionat, se presupune, din cauza volumului mare de muncă. Până la reforma serviciului, fiecare entitate teritorială de sănătate publică avea câte un contabil. Aceştia au fost însă printre primii demişi după schimbarea structurii SSSSP.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările