Ministrul Sănătăţii Andrei Usatâi: „Restaurantul Golden Nica şi-a reluat ilegal activitatea“

Ministrul Sănătăţii Andrei Usatâi: „Restaurantul Golden Nica şi-a reluat ilegal activitatea“

Orice nuntă de la restautantul Golden Nica a fost ilegală de pe data de doi septembrie, susţine Usatâi FOTO: arhivă

Ministrul Sănătăţii susţine că restaurantul la care s-a produs nunţile cu final tragic nu avea voie să organizeze nicio serbare după hotărârea de sistare a activităţii lui, emisă de Serviciul de Sănătate Publică.

Ştiri pe aceeaşi temă

„După prima izbucnire de boli contagioase, pe 2 septembrie, Serviciul de Sănătate Publică din Chişinău a hotărât să sisteze activitatea restaurantului. Hotărârea a fost semnată de director, el şi-a asumat responsabilitatea de a înlătura toate cauzele care au dus la această erupţie“, susţine ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi. 

Oficialul spune că directorul sălii de nunţi  s-a adresat repetat la  Serviciul de Sănătate Publică pentru a-i permite să-şi reia activitatea. Patronul a motivat cererea prin faptul că avea nişte activităţi de făcut la restaurant.. Serviciul de Sănătate Publică i-a recomandat să înlăture toate neajunsurile, după care să invite serviciul respectiv pentru luarea unei decizii. 

„ Serviciul de Sănătate Publică a anunţat după primul caz de intoxicaţii Pretura, Directoratul pentru comerţ al municipiului Chişinău, Primăria Chişinău şi Inspectoratul General de Poliţie pentru a supraveghea acest caz. De aceea, reluarea activităţii în data de 6 septembrie este o ilegalitate comisă de directorul restautantului“, a spus Andrei Usatâi.

Datele de la ora 15.00 centralizate de Centrului Naţional de Sănătate Publică arată că numărul persoanelor spitalizate a ajuns la 82, dintre care şase sunt copii. În doar câteva ore a crescut numărul chişinăuienilor care au avut nevoie de îngrijiri medicale de la 27 la 34.

Totodată, Andrei Usatâi a remarcat că declaraţia şefului Direcţiei Sănătate a Primăriei Chişinău, Mihai Moldovanu, este nefondată.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările