Andrei Tranga a fost plasat în arest la domiciliu

Andrei Tranga a fost plasat în arest la domiciliu

Proprietarul lanţului de restaurante Andy's Pizza şi La Plăcinte, Andrei Tranga, a fost plasat din izolator în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, a respins demersul procurorului privind prelungirea mandatului de arest preventiv.

„Încheierea în cauză va fi contestată la Curtea de Apel Chişinău fiindcă în opinia apărării nu există fapta de trafic de influenţă imputată lui Tranga Andrei de către procurori”, a scris Ion Dron, avocatul lui Andrei Tranga, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit avocatului, cauza omului de afaceri Andrei Tranga este până la urmă o speţă de interes comun. 

„Este despre dezmăţul unor procurori cu putere de decizie. Este despre fenomenul pornirii dosarelor penale fără temei justificat în Republica Moldova. Fenomen care poate fi stârpit numai prin eforturi comune”, a declarat Dron.

Amintim că milionarul Andrei Tranga, proprietarul celui mai mare lanţ de restaurante din Republica Moldova, „La Plăcinte şi Andy`s Pizza”, a fost reţinut de procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) vineri, 26 aprilie, într-un dosar penal deschis pentru şantaj.

Procurorul de caz a declarat că Andrei Tranga a fost reţinut în două cauze penale, alături de alte patru parsoane, fiind vorba de şantaj în proporţii deosebit de mari, comis de un grup criminal organizat, şi de trafic de influenţă, la fel comis de un grup criminal organizat.

Procurorul susţine că grupul criminal organizat, din care ar fi făcut parte şi Andrei Tranga, l-ar fi şantajat pe Viorel Varzari. 
 
„Grupul criminal ar fi încercat preluarea tuturor afacerilor lui Varzari, evaluate la aproximativ 10 milioane de euro. Andrei Tranga dorea nemijlocit să preia această afacere, alături de ceilalţi membri ai grupului criminal”, a declarat procurorul de caz.
 
Potrivit procurorului, din grupul criminal respectiv mai făceau parte anumite persoane din Federaţia Rusă, cel mai probabil procurorii se referă la interlopul Grigore Caramalac, care a respins acuzaţiile.
 
Procurorul a menţionat că aflarea lui Andrei Tranga în arest preventiv este justificată, pe motiv că acesta ar putea părăsi ţara sau să influenţeze urmărirea penală.
 
De cealaltă parte, avocatul lui Andrei Tranga, Ion Dron, susţine că Tranga a fost reţinut doar pentru trafic de influenţă, nu şi pentru şantaj, precum afirmă procurorii. Potrivit lui, dacă în mod normal mai întâi procurorii adună probe, după care reţin o persoană, în cazul lui Andrei Tranga s-ar fi procedat invers: „persoana a fost reţinută pentru a fi dobândite probe”.
 
Ion Dron a menţionat că Andrei Tranga a fost reţinut la doar 16 ore de la denunţul făcut de afaceristul Viorel Varzari. 
 
„Dosarul penal a fost intentat imediat după acel denunţ. Când au reuşit să adune aceste probe?”, a afirmat Dron.
 
Dron a spus că „ceea ce este evident şi toată lumea vede acest lucru, foarte frecvent sunt arestaţi oamenii de afaceri şi după aceste aresturi ei rămân fără afaceri. Eu cred că şi în cazul nostru nu trebuie să părăsim această pistă. Deocamdată această pistă este versiunea principală a apărării”.
 
Dron a accentuat că „se urmăreşte preluarea afacerii”. 
 
Apărătorul a mai adăugat că Tranga pledează nevinovat şi spune că ceea ce se întâmplă este o absurditate.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: