Andrei Spînu: Tariful la energie electrică rămâne neschimbat în luna iulie şi august

Andrei Spînu: Tariful la energie electrică rămâne neschimbat în luna iulie şi august

Andrei Spinu

Tariful la energie electrică rămâne neschimbat în luna iulie şi august. Preţul mediu ponderat pentru luna iulie este de 65.03 USD/MWh. Despre aceasta a anunţat vicepremierul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii şi dezvoltării regionale, într-o postare pe o reţea de socializare, transmite IPN.

Potrivit oficialului, pentru 70% din consumul pe ţară a fost încheiat un contract cu Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES) pentru două luni - iulie şi august - la preţul de 59.9 dolari/MWh. Pentru 30% din consum a fost încheiat un contract cu AtomEnergo, companie de stat ucraineană, pentru luna iulie, la preţul de 77 USD/MWh. La sfârşitul lunii aprilie, „Energocom”, în baza negocierilor directe, a semnat un contract de achiziţie cu MGRES la preţul de 59,5 dolari/ MWh. Atunci, Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan şi-a asumat să asigure 70% din necesarul de energie electrică pentru luna mai.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările