Anchetă a Poliţiei pentru pregătirea acţiunilor violente la protestul de duminică

Anchetă a Poliţiei pentru pregătirea acţiunilor violente la protestul de duminică

Alexandru Jizdan. FOTO Alexandru Tarlev

Ministerul Afacerilor Interne a întreprins mai multe acţiuni pentru a pregăti acţiunile de protest planificate pentru 24 aprilie. Oamenii legii au depistat încercări de a organiza unele momente agresive în timpul protestului. A fost iniţiată o anchetă care vizează un grup care planifica acţiuni violente, inclusiv în raport cu poliţiştii, a comunicat vineri, 22 aprilie, ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, transmite IPN.

Ministrul a subliniat că nu poate oferi detalii în timp ce ancheta este în plină desfăşurare, dar este cert că există persoane care planifică acţiuni violente la protestul de duminică. „Vom implica un număr important de forţe de ordine în zonele pentru manifestaţii. Obligaţia de a asigura caracterul paşnic revine şi organizatorilor nu doar forţelor de ordine. Facem apel la organizatorul manifestaţiei să se informeze şi să asigure legalitatea acţiunilor. Facem apel la cetăţeni să nu se lase implicaţi în manifestări violente şi să le raporteze organelor de drept. Facem apel la mass-media să nu accepte difuzarea unor mesaje care instigă la violenţe”, a spus Alexandru Jizdan.
 
Pentru duminică poliţia va asigura ordinea publică şi securitatea circulaţiei pe traseele naţionale, dar şi în capitală în timpul marşurilor. Pe timpul manifestaţiilor în centrul capitalei va fi restricţionat transportul public şi cel privat. Pe bulevardul Ştefan cel Mare va fi sistat transportul pe tronsonul cuprins între străzile Puşkin şi Bănulescu-Bodoni.
 
Alexandru Jizdan a mai spus că a văzut în spaţiul public o declaraţie a unuia dintre organizatori că se admit chiar acţiuni violente în raport cu poliţiştii şi le transmite organizatorilor că lor le revine responsabilitatea pentru respectarea legislaţiei, iar organele de drept nu vom admite acţiuni care ar pune în pericol sănătatea şi viaţa cetăţenilor sau a poliţiştilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: