Jurnalista Anastasia Nani de la „Adevărul“ Moldova a câştigat primul ei trofeu la Gala „10 jurnalişti ai anului“

Jurnalista Anastasia Nani de la „Adevărul“ Moldova a câştigat primul ei trofeu la Gala „10 jurnalişti ai anului“

Anastasia Nani a luat în această seară primul ei măr de cristal din carieră Foto: Tudor Iovu

Anastasia Nani a ridicat în această seară primul ei măr de cristal din cariera jurnalistică, oferit de Centrul pentru Jurnalism Independent şi Comitetul pentru LIbertatea Presei, la Gala „10 jurnalişti ai anului 2013“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reporterul „Adevărul Moldova“ Anastasia Nani a câştigat în această seară primul ei măr de cristal, în cadrul Galei „10 jurnalişti ai anului 2013“, organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent şi Comitetul pentru Libertatea Presei.

Materialele de presă pentru care colega noastră a fost premiată la evenimentul susţinut la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“ din Chişinău vizează în special lacunele din sistemul juridic moldovenesc. 

Avocaţi „de buzunar“, la cheremul injustiţiei. Cum a căzut şeful Fiscului în capcana apărătorilor-fantomă

Şeful Fiscului a cerut procurorilor să-i spună cum a ajuns să fie reprezentat la reţinere de un apărător pe care nu l-a angajat şi care nu a fost delegat de Oficiul Teritorial al Asistenţei Juridice Garantată de Stat. Juriştii susţin că, deşi este o gravă abatere, oamenii legii apelează des la astfel de avocaţi care nu-i împiedică să devieze de la procedură.

„Combatantul“ Şalun, propus pentru graţiere

Un grup de veterani ai conflictului de la Nistru a solicitat graţierea traficantului Alexandru Covali, alias Şalun, pentru că dosarul acestuia ar fi fabricat de fosta guvernare comunistă. Mai mult, aceştia susţin că în 1992 deţinutul le-a fost camarad de arme şi a luptat vitejeşte pentru integritatea ţări. Demersul lor a trecut pe la mai mulţi oficiali, unii lăudându-l „pentru merite deosebite“.

Totodată, Anastasia Nani a fost remarcată şi pentru interviul pe care l-a realizat în luna mai cu ieromonahul Savatie Baştovoi.

„Moldovenii pun mare preţ pe nemâncarea cărnii, dar trăiesc uşor cu inima împietrită“

L-am găsit la Mănăstirea Noul Neamţ din Chiţcani, dincolo de „frontiera“ cu autoproclamata republică nistreană. Ne-a invitat în chilia sa luminată de rugăciune. Încăperea în care zeci de volume se înghesuie pe rafturi aminteşte de camera unui artist în plin proces de creaţie. Lucra la coperta noii sale cărţi - „România Îngerilor“, care ar urma să apară după sărbători. L-am ascultat timp de două ore şi tot nu am epuizat întrebările. Am mai fi rămas dacă nu ar fi tras de el câteva zeci de studenţi de la Academia de Arte de la Chişinău, veniţi să le ţină o lecţie despre relaţia dintre religie şi filozofie. 

Ceilalţi câştigători ai galei din această seară sunt Mariana Raţă de la„Ziarul Naţional”, Iurie Sănduţă de la „Ziarul de Gardă”, Marina Bzovaia de la ziarul „SP” din Bălţi, Alla Ceapai de la radio Europa Liberă, Eugen Şolari de la kommersant.md, Lilia Zaharia, reporter special al Asociaţiei Presei Independente, Cristina Bruma de la „Evenimentul Zilei”, Sorina Obreja de la Pro TV şi Igor Vrabie de la Unimedia.

Gala anuală a clubului de presă s-a desfăşurat cu sprijinul financiar al organizaţiei Free Press Unlimited din Olanda şi al Misiunii OSCE în Moldova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările