Amnesty International a cerut eliberarea fetelor de la „Pussy Riot“

Amnesty International a cerut eliberarea fetelor de la „Pussy Riot“

Protestul a avut loc în fața Ambasadei Federației Ruse

Activiştii pentru drepturile omului s-au adunat în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse de la Chişinău pentru a susţine manifestantele de la „Pussy Riot". Acestea riscă o pedeapsă de până la şapte ani de închisoare, pentru că au cântat o piesă punk în incinta Catedralei lui Isus Salvatorul de la Moscova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Susţinătorii Amnesty International Moldova au purtat haine viu colorate pentru a arăta că diversitatea trebuie acceptată şi apreciată. De asemenea, aceştia consideră că învinuirile de huliganism aduse tinerelor sunt neîntemeiate şi mai degrabă inventate datorită faptului că fetele au lansat mesaje împotriva şefului statului rus, Vladimir Putin.

„Este în stil dictatorial ca atunci când un om transmite un mesaj societăţii, să fie închis pentru asta. Prin acţiunile sale, justiţia din Rusia arată lumii că ea poate condamna omul pentru cuvânt", a afirmat Ghenadie Brega, administratorul portalului curaj.net.

Cristina Pereteatcu, director executiv Amnesty International Moldova, susţine că nimeni nu poate fi lipsit de dreptul la libera exprimare, atâta timp cât acesta este exercitat în mod paşnic. „Procesul tinerelor nu trebuia să înceapă şi ele nu trebuiau să fie închise, pentru că nu au făcut nimic. Sperăm ca justiţia rusă să dea dovadă de independenţă şi să termine cu această farsă, care durează de aproape jumătate de an", a spus ea.

Pe 21 februarie 2012, Masha, Katya şi Nadya, membrele formaţiei punk Pussy Riot, au cântat melodii religioase împotriva preşedintelui Vladimir Putin, cerându-i „Fecioarei Maria să îl demită". Cele trei fete au fost arestate, în prezent fiind în aşteptarea sentinţei. Ele riscă şapte ani de închisoare.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările