Ambasadorul SUA: Suntem alături de echipa Filarmonicii în aceste momente dificile

Ambasadorul SUA: Suntem alături de echipa Filarmonicii în aceste momente dificile

Ambasadorul SUA la Chişinău, Dereck J. Hogan, şi-a exprimat profunda tristeţe provocată de incendiul de la Filarmonica Naţională. Diplomatul susţine că a fost o tragedie să urmăreşti cum o clădire atât de frumoasă din centrul Chişinăului, cât şi o parte a patrimoniului cultural, au fost pierdute, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ambasada SUA a avut o colaborare de excepţie cu Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” – Moldova care de-a lungul anilor a găzduit, de fiecare dată cu mult entuziasm, recitalurile noastre muzicale şi tradiţionalele Concerte de Crăciun. În calitatea mea de ambasador, am avut ocazia să mă bucur de numeroase evenimente organizate în incinta acestei săli. Suntem alături de echipa Filarmonicii în aceste momente dificile şi sperăm că acest simbol al culturii muzicale moldoveneşti va renaşte din scrum pentru a continua să delecteze iubitorii de artă muzicală şi generaţiile ce vor urma”, precizează ambasadorul.

Şi şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, a menţionat că a văzut, cu tristeţe, dezastrul ce s-a abătut asupra clădirii Filarmonicii din Chişinău. „Este un loc central pentru cultura şi muzica naţională şi internaţională, un loc drag tuturor oamenilor din Republica Moldova, unde eu şi mulţi dintre colegii mei am trăit, alături de prietenii noştri moldoveni, experienţe artistice extraordinare. Prieteni, nu sunteţi singuri în aceste momente grele! Suntem şi vom rămâne alături de voi, şi vom trai din nou bucuria artei care ne uneşte”, a menţionat Peter Michalko.

Incendiul la Filarmonica Naţională a izbucnit joi, în jurul orei 12.00. Pompierii au reuşit să-l localizeze după mai bine de patru ore. Tavanul sălii principale a clădirii a cedat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările