Ambasadorul Rusiei la Minsk i-a dăruit lui Lukaşenko harta Belarusului în componenţa Imperiului Rus

Ambasadorul Rusiei la Minsk i-a dăruit lui Lukaşenko harta Belarusului în componenţa Imperiului Rus

Kremlinul transmite mesaje subtile conducerii de la Minsk. Ambasadorul Federaţiei Ruse în Belarus, Dmitri Mezenţev, i-a dăruit liderului de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko, o copie a unei hărţi din secolul XIX în care teritoriile actuale ale Belarusului erau parte la acea vreme a Imperiului Rus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Diplomatul rus i-a oferit liderului belarus o ediţie facsimilă a cărţii din 1866, care conţine hărţi topografice ale guberniilor Vitebsk, Grodno, Minsk şi Mogilev din Imperiul Rus. 
 
În aşa fel, Mezenţev l-a felicitat pe preşedintele belarus cu prilejul zilei sale de naştere, care a avut loc recent, scrie presa rusă.

„Asta este încă o confirmare a corectitudinii frontierelor Belarusului. Este şi un răspuns pentru toţi cei care văd situaţia altfel”, a spus diplomatul rus.

Guvernul din Belarus a început o acţiune de reprimare a opozanţilor după protestele de amploare care au izbucnit în urma alegerilor prezidenţiale din 9 august, intens disputate. Uniunea Europeană a anunţat că nu recunoaşte rezultatul scrutinului - în care Aleksandr Lukaşenko a fost desemnat câştigător cu aproximativ 80% din voturi - şi a îndemnat la dialog.

La finalul lunii august, Lituania, Letonia şi Estonia au înscris numele preşedintelui Aleksandr Lukaşenko şi alţi 29 funcţionari ai regimului său pe o listă neagră.

Principalul rival al lui Lukaşenko, Sviatlana Ţihanouskaia, a fost nevoită să părăsească ţara şi se află în exil în Lituania.

Lukaşenko este susţinut de preşedintele rus Vladimir Putin. Cei doi şi-au propus să se întâlnească la Moscova. Într-un interviu acordat miercuri presei afiliate Kremlinului, preşedintele contestat al Belarusului a reiterat ideea că prăbuşirea sa va duce la căderea Rusiei.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările