Ambasadorul României în Republica Moldova încurajează reformarea sectorului justiţiei

Ambasadorul României în Republica Moldova încurajează reformarea sectorului justiţiei

Ministrul Justiţiei, Vladimir Grosu şi ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca

Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca a reiterat faptul că România va susţine în continuare reformele din sectorul justiţiei. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei întâlniri oficiale cu ministrul Justiţiei, Vladimir Grosu.

. Principalele subiecte ale discuţiei s-au axat pe continuarea reformelor şi menţinerea parcursului european al Republicii Moldova.

Vladimir Grosu a dat asigurări că schimbările care au loc în domeniul judiciar vor continua şi se va lucra cu acelaşi ritm pentru a atinge obiectivele prevăzute în Strategia de reformare a sectorului justiţiei pentru anii 2011-2016. ”Nu abandonăm reformele începute. Ne-am asumat toată responsabilitatea de a le continua, de a promova şi implementa până la capăt proiectele demarate şi de a iniţia altele noi. Ne dorim ca cetăţenii să-şi recapete încrederea în actul justiţiei”, a spus ministrul Justiţiei.

Excelenţa Sa l-a felicitat pe Vladimir Grosu cu ocazia numirii în funcţia de minsitru al Justiţiei şi i-a dorit mult succes în reformarea sectorului justiţiei. ”Vă încurajăm să continuaţi reformele. Confirmăm că vom sprijini, atât la nivelde asistenţă  tehnică, cât şi la nivel de expertiză, acţiunile pe care le implementaţi. Cetăţenii acestei ţări aşteaptă o justiţie transparentă, promptă, echidistantă”, a subliniat diplomatul român.

Mai mult, Marius Lazurca şi-a exprimat speranţa că intensa colaborare moldo-română pe segmentul justiţiei va fi consolidată. ”Ambasada României este gata să asigure legătura între Comisia Naţională de Integritate din Republica Moldova şi Agenţia Naţională de Integritate din România, pentru un schimb continuu de experienţe şi bune practici”, a menţionat ambasadorul român.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările