Ambasadorul Lazurca: Oricine va guverna Moldova nu va putea reinstala sârma ghimpată nici pe Prut, nici în inimile noastre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Oricine va guverna în viitor R. Moldova nu va putea reinstala sârma ghimpată nici pe Prut, nici în inimile noastre. S-a trecut deja de punctul de ireversibilitate al sincronizării dintre societăţile de pe ambele maluri ale Prutului, a declarat ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, în cadrul discuţiei publice cu tema „Relaţiile moldo-române: evoluţii, aşteptări, măsurători ale calităţii”, organizate de IPN şi Radio Moldova.

În opinia ambasadorului, societăţile de pe cele două maluri ale Prutului au intrat în contact foarte solid şi acesta este un proces ireversibil.„Suntem într-o sincronizare deplină la nivel civilizaţional. Mii şi mii de fire nevăzute, pe unele le ştim, pe altele le conştientizăm doar destul de rar, care ne leagă. Suprafaţa de contact dintre lumile noastre a crescut în ultimii ani şi ea este destinată să crească”, a afirmat ambasadorul român.

Potrivit lui, suprafaţa de contact al celor două lumi a crescut în ultimii ani şi ea va continua să crească. În calitate de exemplu relevant, ambasadorul s-a referit la numărul mare de cetăţeni moldoveni care participă la şoul „Românii au talent”.

De asemenea, Marius Lazurca a apreciat foarte mult gestul reprezentantei Republicii Moldova la Concursul internaţional de muzică „Eurovision” atunci când l-a invitat pe reprezentantul României să evolueze pe aceeaşi scenă. „Asemenea gesturi spontane sunt numerosase”, a afirmat ambasadorul.

Discuţia publică de vineri, 29 aprilie este ediţia LIII-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, desfăşurat cu susţinerea Fundaţiei germane Hanns Seidel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite