Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău a fost convocat la Ministerul de Externe al Republicii Moldova

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău a fost convocat la Ministerul de Externe al Republicii Moldova

FOTO deschide.md

Ambasadorul Rusiei la Chişinău, Farit Muhametşin, a fost convocat vineri la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de către ministrul-adjunct al afacerilor externe al Republicii Moldova, Lilian Darii, în legătură cu apariţia unor informaţii privind desfăşurarea în Zona de securitate de la Nistru a unor acţiuni de recrutare a cetăţenilor din R. Moldova în Forţele Armate ale Federaţiei Ruse, transmite Agerpres.

Lilian Darii este de părere că acţiunile de recrutare a moldovenilor în Forţele Armate ale Federaţiei Ruse „au un caracter provocator şi contravin legislaţiei Republicii Moldova şi normelor de drept internaţional“, potrivit deschide.md. Darii i-a cerut şefului misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse să clarifice această situaţie. 

În acest context, oficialul moldovean a ţinut să reitereze poziţia oficială a Chişinăului privind necesitatea retragerii trupelor ruseşti de pe teritoriul Republicii Moldova şi transformării actualei operaţiuni de menţinere a păcii într-o misiune civilă cu mandat internaţional.
 
La câteva zile de la vizita la Chişinău a ministrului-adjunct de externe al Federaţiei Ruse, Grigori Karasin, mass-media din Republica Moldova au relatat despre recrutări de cetăţeni ai republicii ca militari pentru Armata Rusă. Portalul Deschide.md a difuzat o fotografie făcută la Tighina, oraş din zona de control a conflictului de pe Nistru, aflat sub administraţia separatistă, unde militarii ruşi desfăşoară campanii de recrutare a cetăţenilor din întreaga Republica Moldova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: