Ambasada SUA: Decizia CSJ a întărit percepţia privind ingerinţele politice în sistemul judiciar

Ambasada SUA: Decizia CSJ a
întărit percepţia privind ingerinţele politice în sistemul judiciar

FOTO Arhiv[

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chişinău menţionează că decizia Curţii Supreme de Justiţie de luni, 25 iunie, a întărit percepţia publică privind ingerinţele politice în sistemul judiciar al Republicii Moldova. Într-un comunicat de presă, misiunea diplomatică precizează că independenţa judiciară este un principiu democratic principal.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ambasada SUA în Moldova a luat cunoştinţă de decizia Curţii Supreme de Justiţie de a menţine hotărârea judecătorească din 3 iunie privind invalidarea rezultatelor alegerilor pentru Primăria Chişinău. Alegerile libere, corecte şi transparente sunt fundamentul oricărei democraţii şi trebuie să se conformeze normelor internaţionale”, se spune în comunicat.
 
Ambasada SUA mai menţionează că orice pretinse încălcări trebuie să fie abordate într-un mod care respectă statul de drept şi principiile democratice, inclusiv voinţa poporului exprimată prin alegeri.
 
Curtea Supremă de Justiţie a menţinut în vigoare decizia Curţii de Apel Chişinău şi a Judecătoriei municipiului Chişinău de invalidare a alegerilor locale noi ale primarului de Chişinău. Şedinţa a început luni, 25 iunie, după amiază şi a durat până seara târziu, timp în care simpatizanţii primarului ales Andrei Năstase cereau în faţa CSJ validarea votului din 3 iunie şi lansau acuzaţii de uzurpare a puterii la adresa guvernării.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările