Ambasada Italiei la Chişinău: Asistăm la o răspândire a ştirilor neexacte despre situaţia sanitară din Italia

Ambasada Italiei la Chişinău: Asistăm la o răspândire a ştirilor neexacte despre situaţia sanitară din Italia

FOTO EPA-EFE

„Asistăm la o răspândire îngrijorătoare a ştirilor neexacte şi alarmante despre situaţia sanitară din Italia, ceea ce nu reflectă realitatea unui fenomen contagios, care rămâne destul de limitat la unele zone din interiorul câtorva regiuni”. Reacţia aparţine Ambasadei Italiei la Chişinău, care menţionează că Guvernul Italiei acordă urgenţei epidemiologice provocate de noul virus un răspuns prompt şi bazat pe maximă transparenţă, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zonele în care au fost luate măsuri restrictive sunt doar două: una în regiunea Lombardia şi alta în regiunea Veneto. Şi ele reprezintă doar 0,05% din suprafaţa totală a teritoriului Italiei. În ceea ce priveşte celelalte cazuri care au legătură cu cele două focare menţionate, în localităţile respective au fost luate măsurile necesare în funcţie de gravitatea situaţiei, cum ar fi închiderea şcolilor sau suspendarea evenimentelor sportive şi culturale, în special cu titlu de prevenţie.

Italia colaborează cu statele vecine pentru elaborarea protocoalelor armonizate şi planurilor de acţiune comune pentru controlul persoanelor care intră în respectivele ţări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: