Alexandru Pînzari: Mitralierele de pe tehnica militară au fost demontate

Alexandru Pînzari: Mitralierele de pe tehnica militară au fost demontate

Începând de miercuri, 25 martie, soldaţi Armatei Naţionale vor fi prezenţi la intrarea în parcuri, păduri, staţii de alimentare ale automobilelor, reţele de magazine şi locurile unde au loc adunări mai mari de 2-3 persoane. Potrivit declaraţiilor ministrului apărării Alexandru Pânzari, soldaţii vor fi dislocaţi atât în capitală, cât şi în raioanele din ţară, notează PN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Armata vine în sprijinul Ministerului Afacerilor Interne. Misiunea soldaţilor se limitează la restricţionarea, marcarea unor zone afectate de carantină, transportarea oamenilor din zonele afectate şi acordarea ajutorului”, a declarat Alexandru Pânzari în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Ministrul apărării afirmă că prezenţa Armatei Naţionale în stradă este necesară pentru a sprijini poliţia şi cetăţenii, chiar dacă prin imaginea soldaţilor situaţia arată mult mai gravă.

„Vom face tot posibilul pentru a nu permite acestei maladii să se răspândească. De la sine, se presupune că dacă armata a ieşit în stradă situaţia nu este una simplă şi cetăţenii trebuie să respecte recomandările autorităţilor. Noi vom fi în sprijinul poliţiei, ei sunt managerii de caz”, a adăugat Alexandru Pânzari.

Referitor la prezenţa de ieri în stradă a automobilelor dotate cu mitraliere, ministrul apărării precizează că acestea au fost demontate, iar de astăzi nu vor mai fi văzute pe străzi.

„S-a făcut un plan de comun cu poliţia şi marţi a fost o primă ieşire. Cea mai potrivită tehnică, cele mai mici, sunt aceste automobile care sunt făcute în SUA. La primul semnal de adunare în formaţiune şi aşa cum sunt protocoalele, aceste automobile sunt înzestrate cu mitraliere. Aşa s-a întâmplat că au fost scoase în stradă aceste mitraliere care au bulversat opinia publică”, a menţiona Pânzari.

Ministrul apărării spune că misiunea armatei este alta decât activităţile la care iau parte acum, care sunt improprii soldaţilor. Totuşi, soldaţii vor fi la datorie pentru a minimaliza riscurile generate de pabdemie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: