Alexandra Camenșcic participă la Cupa Mondială de Biatlon

Alexandra Camenșcic participă la Cupa Mondială de Biatlon

Alexandra Camenșcic a participat și la Jocurile Olimpice din Vancouve

În primele zile ale lunii decembrie a demarat un nou seyon competițional în biatlonul european. Debutul Moldovei în ediția 2010-2011 a Cupei Mondiale a fost asigurat de tânăra schioare Alexandra Camenșcic, originară din satul Râșcova, raionul Criuleni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima etapă a competiției este găzduită de stațiunea suedeză Oestersund, unde deja s-au disputat cursele individuale pe distanțele de 15 km (feminin) și 20 km (masculin). În concursul feminin, moldoveanca a avut o prestație mai modestă și s-a clasat doar pe locul 95. Ea a înregistrat un timp de 59:35.3 minute și a avut patru ratări la punctele de trageri.

Cursa a fost câștigată de suedeza Ana caren Zidek, urmată de franțuzoaica Marie Laure Brunet și o altă schioare din Suedia, Helena Ekholm.

Solicitată de Adevărul, schioarea a menționat că "debutul său oficial din acest sezon a fost mai modest, dar evoluții mai slabe sunt în activitatea fiecărui sportiv. În următoarele starti mă voi strădui să-mi îmbunătățesc performanțele".


Astăzi seara, Alexandra Camenșcic va avea al doilea start al sezonului, urmând să participe la proba de sprint pe distanța de 7,5 km.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările