Alertă falsă cu bombă la CSJ şi la Judecătoria Botanica

Alertă falsă cu bombă la CSJ şi la Judecătoria Botanica

Angajaţii şi vizitatorii Judecătoriei Chişinău, sediul Botanica, dar şi cei de la Curtea Supremă de Justiţie, au fost evacuaţi din clădiri. Această după ce instituţiile au fost înştiinţate prin e-mail că sediile ar fi minate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contactată de IPN, ofiţerul de presă al Direcţiei de poliţie a capitalei, Natalia Stati, a declarat că la faţa locului imediat sau deplasat toate serviciile specializate, iar conform procedurii, angajaţii şi cetăţenii, care se aflau în incinta clădirilor, au fost evacuaţi. În urma verificărilor, obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate. Natalia Stati a precizat că oamenii legii întreprind toate măsurile pentru a identifica autorul denunţurilor. Potrivit legii, comunicarea mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul de terorism se pedepseşte cu amendă până la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare până la 2 ani. Pe parcursul zilei de marţi, au fost anunţate peste 50 de alerte cu bombă, care s-au dovedit a fi false. Au fost vizate instituţii publice din capitală, printre care Parlament, Guvern, instanţe judecătoreşti, dar şi primării, subdiviziuni ale ASP din raioanele ţării. Procuratura a pornit urmărirea penală în cazul denunţurilor false privind atentatele teroriste cu bombă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările