Alertă de călătorie. Polonia reintroduce în iulie controalele la frontierele interne

Alertă de călătorie.
Polonia reintroduce în iulie controalele la frontierele interne

FOTO Arhivă

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene atenţionează cetăţenii care intenţionează să călătorească în Polonia că autorităţile poloneze urmează să reintroducă, în perioada 2–31 iulie, controale la frontierele interne Schengen ale ţării, în porturi şi aeroporturi. Măsura a fost adoptată în contextul găzduirii de către Polonia a Summit-ului NATO în perioada 8 – 9 iulie, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al MAEIE, pentru a trece controlul, călătorii din Republica Moldova vor trebui să posede un paşaport valabil şi, după caz, un document care să confirme dreptul lor de a intra în Polonia. MAEIE recomandă cetăţenilor moldoveni care doresc să călătorească în Polonia în perioada menţionată să se asigure că deţin asupra lor toate documentele necesare.
 
Pentru mai multe informaţii cetăţenii Republicii Moldova pot contacta Centrul de Apel al MAEIE, din Republica Moldova la numărul de telefon 080090990 (apel gratuit de la telefonul fix), iar din străinătate: +373 22 788 722 (tarif standard).

Detalii poate oferi şi Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă la numărul de telefon +48 (22) 646 55 07, fax: + 48 (22) 6462099 şi e-mail: varsovia@mfa.md.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: