UPDATE Alerta cu bombă la Curtea de Apel Chişinău este falsă

UPDATE Alerta cu bombă la Curtea de Apel Chişinău este falsă

Sediul Curţii de Apel Chişinău a fost evacuat după ce o femeie a sunat la 112 şi a spus că în clădire este plasat un obiect explozibil. Inspectoratul de poliţie al sectorului Botanica a fost alertat în jurul orei 10.15, transmite IPN.

UPDATE Alerta cu bombă de la Curtea de Apel Chişinău s-a dovedit a fi falsă. Potrivit ofiţerului de presă al Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău, Natalia Stati, geniştii nu au identificat obiecte suspecte sau explozibile. Este pornit un proces penal.
 
Ofiţerul de presă al Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău, Natalia Stati, a declarat pentru IPN că la faţa locului s-au deplasat toate serviciile specializate. Angajaţii şi cetăţenii care se aflau în acel moment în interiorul clădirii au fost evacuaţi. Zona a fost încercuită.
 
Se fac verificări. Poliţiştii întreprind măsuri operative pentru a identifica persoana care a efectuat apelul.
 
Aceasta este a treia alertă cu bombă la Curtea de Apel Chişinău de la începutul anului. Primele două s-au dovedit a fi false.
 
Potrivit Codului Penal, autorii alertelor false cu bombă riscă amendă de la 550 la 850 de unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau până la doi ani de închisoare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: