Alerta cu bombă de la Curtea de Apel Chişinău a fost falsă

Alerta cu bombă de la Curtea de Apel Chişinău a fost falsă

Alerta cu bombă la Curtea de Apel Chişinău a fost falsă. Autorul nu a fost deocamdată identificat, a precizat pentru IPN ofiţerul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei, Mariana Beţivu.

Angajaţii şi vizitatorii Curţii de Apel Chişinău au fost evacuaţi în dimineaţa zilei de 16 aprilie, după ce un bărbat neidentificat a telefonat la Serviciul 112, la orele 10:40, şi a anunţat, în limba rusă, că o bombă ar urma să explodeze „peste trei ore” în incinta clădirii.  

La faţa locului s-au deplasat toate serviciile specializate, iar zona a fost încercuită. Pe durata verificărilor, mai bine de o oră, circulaţia rutieră a fost sistată în ambele sensuri pe strada Teilor, unde se află sediul Curţii de Apel Chişinău.

Potrivit Codului Penal, autorii alertelor false cu bombă riscă amendă de la 550 la 850 de unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau până la doi ani de închisoare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: