Al nouălea deces provocat de COVID-19 în Republica Moldova

Al nouălea deces provocat de COVID-19 în Republica Moldova

În Republica Moldova, a fost înregistrat al nouălea deces provocat de COVID-19. Este vorba despre un bărbat de 79 de ani, internat la Spitalul Clinic Republican. Despre aceasta a anunţat ministra sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, Viorica Dumbrăveanu, după şedinţa Punctului Naţional Focal, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministra a menţionat că pacientul a fost internat pe 28 martie în stare gravă. Pe lângă prezenţa noului tip de coronavirus, bărbatul suferea de hipertensiune, hepatită virală şi cardiopatie. „Fiecare pierdere de viaţă este extrem de dureroasă, inclusiv pentru sistemul de sănătate”, a declarat ministra.
 
Viorica Dumbrăveanu a mai spus că în stare gravă se află 67 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19.

De astăzi, 4 aprilie, urmează să primească pacienţi cu COVID-19 mai multe spitale raionale, dar şi Spitalul Cancelariei de Stat. Toate cazurile care vizează copii sau gravide, precum şi cazurile grave vor fi direcţionate la Chişinău.

Din cele 591 de cazuri raportate până acum, 502 sunt cu transmitere locală. Cele mai multe cazuri – 232 – s-au înregistrat în municipiul Chişinău. 35 de cazuri au fost înregistrate în regiunea transnistreană.

Printre cele nouă persoane decedate sunt şi doi medici, unul de la Chişinău şi unul de la Soroca.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: