Agricultorii îşi retrag tractoarele din stradă: Nu am cedat. Ne ducem să muncim pământurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest agricultori Moldova

Agricultorii protestatari îşi retrag tehnica din stradă. Ei spun că merg să-şi prelucreze pământurile, dar nu au renunţat la revendicările înaintate guvernării, transmite IPN.

Sergiu Stefanco, agricultor din Căuşeni, a spus că agricultorii au contat pe o reacţie adecvată a autorităţilor la protestul paşnic pe care l-au organizat, dar acum sunt nevoiţi să plece pentru că au „obligaţiunea morală faţă de cei care le-au încredinţat pământul”. Se duc acasă să prelucreze pământul şi se vor întoarce, nu au cedat. Prin plecare lor dau un răgaz Guvernului, să găsească soluţii, ca peste o lună să nu iasă mai mulţi în stradă, a spus agricultorul.

Andrei Melinte, unul din reprezentanţii Grupului de lucru al protestatarilor, agricultor din Căuşeni, a respins etichetările autorităţilor care i-au numit cerşetori pe agricultori. „Nu suntem nişte cerşetori, aşa cum au acuzat guvernanţii, suntem oamenii care, cu propriile puteri, au pornit afaceri în agricultură”. El spune că, de fapt, agricultorii nu cer banii statului, îşi cer proprii bani. Bugetul la TVA acumulat de agricultori este de 1,8 miliarde de lei, spune el.  Suportul de trei mii de lei la hectar pe care îl solicită agricultorii nu e decât 30% din investiţiile făcute de fiecare din agricultori.

Andrei Melinte a mai spus că au fost solicitaţi de mai multe asociaţii de profil, iar în urma întâlnirilor cu aceştia s-a stabilit că va fi înregistrată o confederaţie a tuturor agricultorilor din Moldova. S-a format o comisie temporară, care de luni va merge la Guvern, ministere, Parlament şi va insista, până pe 21 septembrie, să fie îndeplinite toate revendicările. În caz contrar, vor ieşi masiv în stradă, la începutul lunii noiembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite