Agenții rutieri au pierdut pe capete examenul profesional de la Academia de Poliție. 70 dintre ei urmează să fie dați afară

Agenții rutieri au pierdut pe capete examenul profesional de la Academia de Poliție. 70 dintre ei urmează să fie dați afară

Doar 17 polițiști rutieri au trecut cu bine examenul profesional. Foto: Dumitru Goncear

Jumătate din polițiștii care au pierdut la examenul din legislație, codul rutier și etică profesională sunt obligați să treacă printr-o perioadă de probă de șase luni, în urma căreia vor fi reevaluați.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproximativ 80% dintre agenții de circulație care au susținut examenul profesional în ultimele zile au picat testele de legislație, cod rutier și etică a polițistului, se arată în raportul prezentat astăzi de ministrul de Interne Dorin Recean în plenul Parlamentului, relevă Politik.md.

Din toți cei 150 de polițiști rutieri care au susținut proba teoretică de luni până miercuri la Academia de Poliție 17 au luat examenul, 70 au pierdut și sunt pe cale să fie disponibilizați, iar restul sunt obligați să treacă o perioadă de probă de șase luni, în urma căreia vor fi reevaluați.

„Unii au fost demiși, alții au înțeles că nu pot face față sistemului. Din cei 80 la sută care au picat, doar jumătate din ei pot da examenul repetat, pentru că sunt o parte care nu pot să corespundă criteriilor din principiu, şi ei pleacă", a spus ministrul pentru sursa citată.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările