Aeroportul Internaţional Chişinău are un nou proprietar. Avia Invest l-a vândut companiei NR Investments Ltd, firmă înregistrată în Insulele Canalului

Aeroportul Internaţional Chişinău are un nou proprietar. Avia Invest l-a vândut companiei NR Investments Ltd, firmă înregistrată în Insulele Canalului

FOTO Adevărul

NR Investments Ltd, o firmă de investiţii imobiliare, fondată în 2007 şi înregistrată în Insulele Canalului, a confirmat procurarea a 95% din compania Avia Invest, concesionară a Aeroportului Internaţional Chişinău. Contractul a fost ratificat luni, 19 august, de către reprezentaţii Avia Invest şi unicul beneficiar al firmei NR Investments, Nat Rothschild, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al noilor proprietari, NR Investments are o experienţă vastă în investiţii în infrastructură şi proprietăţi imobiliare din Europa Centrală. Investiţiile anterioare includ Porto Montenegro, un port pentru yachturi de lux; Trigranit, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Europa Centrală; complexul de film Korda Studios din Budapesta, precum şi multe alte proiecte imobiliare în toată regiunea.

Cumpărătorul promite să ofere mai multe detalii în luna septembrie.

În prezent, 16 companii aeriene efectuează zboruri de pe Aeroportul International Chişinău, spre 38 de destinaţii, printre care: Londra, Dublin, Paris, Istanbul, Moscova etc. Aeroportul Internaţional Chişinău a deservit în 2018 aproape trei milioane de pasageri, o creştere cumulativă de 14,8% din 2010. În 2019 se preconizează să depăşească trei milioane de pasageri.

Operaţiunile şi managementul Aeroportului Internaţional Chişinău au fost transferate către Avia Invest în noiembrie 2013, în baza unui parteneriat public-privat. Compania concesionară s-a angajat să administreze aeroportul timp de 49 de ani şi să investească în modernizarea lui 250 de milioane de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: