Administrator de site, penalizat pentru coruperea alegătorilor din Moldova

Administrator de site, penalizat pentru coruperea alegătorilor din Moldova

FOTO canal3.md

Un locuitor al Capitalei a fost recunoscut vinovat de coruperea alegătorilor, fiindu-i aplicată o amendă de 400 de unităţi convenţionale (20 de mii de lei), dar şi dispusă confiscarea bunurilor utilizate la comiterea infracţiunii, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procuratura Generală anunţă că pe 20 mai 2015, inculpatul a procurat, pe un termen de un an, domeniul alegerimoldova.com, indicând date de contact neveridice. Acesta a creat o platformă-web, prin intermediul căreia determina alegătorii, înregistraţi pe site să voteze un anumit candidat la alegerile locale din acel an. Acesta îi asigura pe utilizatorii site-ului cu privire la deplina anonimitate şi securitate a acţiunilor ilicite pe care urmau să le comită.

Mai exact, cu două zile înainte de data alegerilor locale, administratorul platformei urma să le transmită alegătorilor prin e-mail o scrisoare cu datele candidatului pentru care urmau să voteze. Ulterior, alegătorul trebuia să fotografieze buletinul de vot îndeplinit conform instrucţiunilor şi să-l transmită inculpatului, care le promitea, câte 50 de lei pentru fiecare buletin de vot încărcat.

De asemenea, inculpatul îi determina pe reprezentanţii partidelor politice şi candidaţii la alegerile locale să procure voturile alegătorilor în avans, în vederea obţinerii unui comision de 20%. Astfel, el a indicat că un procent la alegerile locale din Chişinău costă aproximativ 20 de mii de dolari, în cazul prezentei la vot a 60% din alegători, iar un procent la alegerile locale din Bălţi – aproximativ 2.500 de dolari.

Inculpatul, în vârstă de 29 de ani, nu este angajat în câmpul muncii, iar fiind audiat de procurori nu şi-a recunoscut vina. Sentinţa este cu drept de atac.

 

 
citeste totul despre: