Adevărurile de la Nistru, văzute de Tudor Iovu. Vezi GALERIILE FOTO!

Adevărurile de la Nistru, văzute de Tudor Iovu. Vezi GALERIILE FOTO!

Ministrul Vitalie Marinuța și colegul nostru, Tudor Iovu, în fața imaginilor istorice

Expoziția de fotografie „La un pas de război, la un pas de pace" a fost lansată ieri, în incinta Centrului de Cultură și Istorie Militară din Capitală. Vernisajul poate fi vizitată până la sfârşitul lunii martie.

Ştiri pe aceeaşi temă


Galeria cu imagini făcute de colegul nostru, fotoreporterul de război Tudor Iovu, a fost inaugurată în contextul comemorării a 20 de ani de la conflictul armat de pe Nistru.


Click aici să vezi prima GALERIE FOTO!

„Îmi puneam zilnic viaţa în pericol, dar riscul făcea parte din profesia mea. Am văzut mulți răniți, oameni uciși, atâtea lacrimi", descrie Tudor Iovu momentele prin care a trecut pentru a realiza cele peste 100 de imagini prezentate la expoziție.

GALERIE FOTO Conflictul de la Nistru văzut de Tudor Iovu

La eveniment au participat veteranii luptelor din 1992, care au retrăit momentele de pe front, prin imagini. Foști combatanți, voluntari şi medici de război, care au supraviețuit luptelor, și-au depănat amintirile de pe front.

Fost combatant despre războiul de pe Nistru: „Mureau cu pământul strâns în mâini"

Platoul de rezistenţă de la Cocieri

„Pe vremea aceea eram comandat de pluton. Chiar am pierdut un băiat din Soroca. Expoziția reprezintă adevărul, așa cum a fost în realitate", mărturisește Vasile Albot, locotenent-colonel în rezervă.


Click aici să vezi galeria foto cu imagini exclusive din război!

La Centrul de Cultură și Istorie Militară a fost prezent și ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, care le-a înmânat medalii mai multor foști luptători. „Războiul din regiunea transnistreană este un episod pe care conştiinţa publică şi memoria noastră colectivă nu trebuie să-i diminueze semnificaţiile. Avem datoria să înţelegem şi să ne asumăm toate momentele şi lecţiile trecutului", a precizat oficialul.

GALERIE FOTO Capcanele negocierilor în problema transnistreană

PIERDERE Războiul de la Nistru i-a lăsat orfani de tată

După 19 ani de la începerea conflictului din Transnistria: în timp ce autoritățile depun flori la complexul memorial „Eternitatea" din Chișinău, veteranii războiului de pe Nistru sunt tratați cu indiferență

CORJOVA A RĂMAS PE BARICADE: Ruşii din Transnistria şi-ar apăra "ţara" oricând,moldovenii nu ar mai pune mâna pe armă niciodată

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările