Activistul George Simion a publicat probele în baza cărora SIS l-ar fi expulzat din Republica Moldova

Activistul George Simion a publicat probele în baza cărora
SIS l-ar fi expulzat din Republica Moldova

George Simion a fost declarat persoană non-grată pe teritoriul Republicii Moldova. FOTO Adevărul

Liderul platformei unioniste „Acţiunea 2012”, cetăţeanul român George Simion a făcut publice probele pe care Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) le-ar fi prezentat în instanţă, pentru a-l împiedica pe activist să intre pe teritoriul Republicii Moldova în următorii cinci ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

În instanţă, SIS ar fi prezentat mai multe fotografii în care George Simion apare la mai multe mitinguri paşnice care promovează unirea Republicii Moldova cu România. De asemenea, drept probe au fost prezentate secvenţe video cu apariţiile televizate ale acestuia, capturi de pe o reţea de socializare în care apare cu portavoce şi coordonează manifestaţii. 
 
Potrivit lui Simion, probele, pe care le-a publicat şi pe o reţea de socializare, nu sunt concludente pentru că acele acţiuni nu prezintă pericol şi nici nu sunt interzise de lege.
 
„Mi-am pierdut orice încredere în justiţia din Republica Moldova şi cred că doar doi factori pot să-mi facă dreptate. Unul - CEDO, la care mă voi adresa după ce termin toţi paşii din Republica Moldova şi doi - presiunea populară. Cred şi am speranţa că oamenii din Republica Moldova vor fi alături de cazul meu”, a mai spus George Simion.


 
Câteva dintre pozele despre care George Simion spune că au fost prezentate ca probe de SIS pentru expulzarea lui din Republica Moldova

Contactat de Adevărul, Centrul Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SIS nu a oferit niciun comentariu despre imaginile publicate de activistul român. SIS a precizat că va emite o declaraţie oficială pe marginea acestui subiect mai târziu.

Totodată, în această duminică, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, este planificată o acţiune de amploare pentru a cere unirea cu România, dar şi în susţinere lui George Simion. După evenimentul din piaţă va avea loc şi un marş care va dura o săptămână, până când participanţii vor ajunge la râul Prut, iar ulterior se vor îndrepta spre Bucureşti.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările