Activist finlandez, adept al lui Dughin, a fost expulzat din Republica Moldova

Activist finlandez, adept al lui Dughin, a fost expulzat din Republica Moldova

Johan Backman FOTO keskustelu.jatkoaika.co

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova a anunţat că Johan Bäckman, specialist în domeniul apărării drepturilor omului, doctor în ştiinţe politice din Finlanda, ar fi fost expulzat astăzi ilegal din ţară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul socialist a acuzat autorităţile de abuz şi de încălcarea drepturilor omului susţinând că expertul se afla la Chişinău la invitaţia sa pentru a participa la o conferinţă internaţională în care s-a discutat despre statul federativ.

„Astăzi, Bäckman împreună cu câţiva membri ai PSRM a efectuat o vizită la Comrat, iar la întoarcere a fost arestat, în mod obraznic percheziţionat şi fără explicaţii condus la Aeroportul Chişinău. La aeroport expertului i s-a prezentat un act în limba moldovenească prin care i s-a explicat că ar fi comis unele încălcări pe teritoriul Moldovei, în legătură cu care i s-a anunţat deport pentru o perioadă de cinci ani”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon şi-a exprimat indignarea faţă de procedeele pe care le aplică autorităţile moldoveneşti faţă de oaspeţii străini şi anunţat că partidul său se adresa în judecată în vederea elucidării acestui caz. Deputatul susţine că acest incident ar face parte dintr-un lanţ de presiuni asupra PSRM care au loc în ultima perioadă de timp pentru a stopa activitatea formaţiunii politice. 

Activistul finlandez, cunoscut prin simpatia sa faţă de Rusia şi concepţiile lui Alexandru Dughin, nu este la prima vizită în Republica Moldova. În martie a participat la o conferinţă pe probleme religioase. Anterior a fost expulzat din Estonia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările