Accident aviatic în apropiere de Harkov

Accident aviatic în apropiere de Harkov

25 de oameni au murit, iar doi au fost grav răniţi în urma prăbuşirii unui avion militar AN-26 în regiunea Harkov din estul Ucrainei. La bordul avionului se aflau ofiţeri şi cadeţi ai Universităţii Forţelor Aeriene „Ivan Kojedub”, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit presei locale, avionul s-a prăbuşit vineri seara, în jurul orei 21.00, în apropierea oraşului Chuguev, la o distanţă de aproximativ 2 km de aeroportul militar. Potrivit Forţelor Aeriene ale Forţelor Armate din Ucraina, AN-26 s-a prăbuşit în timpul apropierii de aterizare. În avion se aflau şapte ofiţeri şi 20 de cadeţi ai Universităţii Forţelor Aeriene. În total de 27 de persoane. Autorităţile ucrainene au creat o Comisie de Stat pentru a identifica circumstanţele căderii avionului militar.
 
Ministrul moldovean al apărării, Alexandru Pînzari, a exprimat condoleanţele colegilor militari şi familiilor celor care şi-au pierdut apropiaţii în accidentul aviatic. „În aceste clipe de grea încercare, suntem alături de Forţele Armate ale Ucrainei”. „Este o pierdere imensă pentru Forţele Armate ale  Ucrainei şi întreg poporul ucrainean...Drum lin spre stele, camarazilor!”, a scris Alexandru Pînzari  pe o reţea de socializare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările