A simulat un accident rutier în Chişinău şi a obţinut fraudulos 800.000 de lei de la o companie de asigurări. Bărbatul riscă până la 15 ani de închisoare

A simulat un accident rutier în Chişinău şi a obţinut fraudulos 800.000 de lei de la o
 companie de asigurări. Bărbatul riscă până la 15 ani de închisoare

foto shutterstock

Un bărbat riscă până la 15 ani de închisoare după ce a înscenat un accident rutier în Chişinău cu scopul de a obţine prin înşelăciune bani de la o companie de asigurări auto. În plus, procurorii susţin că şoferul este învinuit şi de confecţionarea şi deţinerea unei procuri false pentru conducerea unui automobil.

Accidentul rutier a fost simulat la intersecţia străzilor Tudor Vladimirescu şi Paris din Chişinău, în baza unui plan bine stabilit, între două automobile de model Mercedes, dintre care una din ele aparţinea unei bănci. 

Deşi nu avea o procură autentică, conducătorul auto al automobilului care aparţinea băncii a reclamat încasarea despăgubirilor de la compania de asigurări auto, de la care astfel a primit fraudulos peste 800 mii de lei. Ceilalţi figuranţi sunt cercetaţi în cadrul altor dosare.

Pentru aceste fapte ilegale, învinuitul riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 8 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: