A doua zi de proteste la Chişinău. Susţinătorii lui Andrei Năstase cer în stradă validarea mandatului de primar

A doua zi de proteste la Chişinău. Susţinătorii lui Andrei Năstase cer în stradă validarea mandatului de primar

FOTO IPN

Susţinătorii primarului ales Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, cer validarea mandatului. Zeci de oameni au venit, joi seara, în faţa Primăriei Capitalei, dar şi în faţa Curţii de Apel Chişinău,. Curtea de Apel a confirmat decizia Judecătoriei Chişinău, care a anulat, marţi seară, scrutinul organizat pe 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova, câştigat de Andrei Năstase.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pe mine nu mă mai sperie nimic. Nu vă fie frică, ei se alimentează din frica noastră. Am considerat că se va putea cu mijloace decente, dar se pare că nu. Trebuie să ieşim în stradă, cum am fost în 6 septembrie 2015. Altfel ei vor pune stăpânire pe această palmă de pământ” - a declarat Andrei Năstase în mijlocul protestatarilor.
 
Prezentă la acţiunea de protest de la Primărie, lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a declarat că acum este nevoie de fiecare persoană, aşa cum la alegeri a fost nevoie de fiecare vot. „Dacă noi nu ne apărăm astăzi democraţia, înseamnă că cei care poate nu au fost la vot acum data viitoare, când vor vrea să meargă la vot, votul lor nu va mai conta. Aici nu trebuie să fie doar cei care au votat pentru Andrei Năstase, aici trebuie să fie toţi care cred că ei au dreptul la vot şi că votul lor contează. Noi cu dumneavoastră trebuie să putem schimba puterea, noi trebuie să putem decide cine merită să ne reprezinte”, a spus Maia Sandu.
 
„Să le demonstrăm încă o dată că noi decidem cum vrem să trăim. Este dreptul nostru constituţional. Am votat şi votul ne aparţine. Astăzi luptăm cu toţii pentru votul nostru, dreptul nostru consfinţit de Constituţie”, a declarat secretarul general PPPDA, Chiril Moţpan.
 
Virgil Pâslariuc, membru al Biroului politic naţional PAS, a declarat că pentru prima dată în Basarabia a avut loc o asemenea fărădelege. Din cauza unor like-uri, alegerile s-au anulat. „Libertăţile nu se proclamată, libertăţile se cuceresc. Oamenii nu mai pot fi manipulaţi!”, a spus Virgil Pâslariuc.
 
În paralel cu acţiunea de protest din faţa Primăriei, susţinătorii lui Andrei Năstase s-au adunat să ceară validarea mandatului de primar în faţă Curţii de Apel, din strada Teilor. Aceştia au scandat: „Validaţi mandatul!”; „Primăria e a noastră, puşcăria e a voastră!”, „Năstase e primaru!” etc.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: