Şoferul care a accidentat mortal o femeie la Mereni a fost reţinut

Şoferul care a accidentat mortal o femeie la Mereni a fost reţinut

FOTO simbol

Şoferul care a accidentat mortal o femeie, la începutul lunii ianuarie, în satul Mereni din raionul Anenii Noi, a fost reţinut. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 43 de ani din raionul Dubăsari. Fiind audiat de poliţişti, bănuitul şi-a recunoscut vina.

Ştiri pe aceeaşi temă

Solicitată de IPN, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Anenii Noi, Corina Repeşciuc, a declarat că bărbatul nu a avut anterior încălcări ale legislaţiei. În cadrul audierilor, acesta a spus că a părăsit locul accidentului pentru că s-a speriat.

Şoferul a fost reţinut pentru 72 ore. Cauză penală a fost pornită pe faptul „încălcării regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport soldată cu decesul unei persoane”, precum şi pentru „părăsirea locului accidentului rutier”. Dacă vinovăţia conducătorului auto va fi dovedită, acesta riscă închisoare de la 3 la 7, ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Poliţia atenţionează că părăsirea locului accidentului constituie o infracţiune. Persoana implicată în accident rutier este obligată să nu părăsească locul accidentului şi apeleze la numărul unic de urgenţă 112 pentru a raporta cazul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: