Şoferii de microbuze din Chişinău comit la fiecare minut câte o încălcare rutieră gravă, susţin inspectorii de patrulare

Şoferii de microbuze din Chişinău comit la fiecare minut câte o încălcare rutieră gravă, susţin inspectorii de patrulare

Inspectorii de patrulare constată, ca urmare a unei analize video, că şoferii de maxi-taxi din Chişinău înregistrează la fiecare minut câte o încălcare rutieră gravă. Printre acestea se numără neacordarea priorităţii pietonilor, dar şi îmbarcarea, debarcarea pasagerilor înafara staţiilor sau chiar de pe carosabil. De asemenea, şoferii de microbuze efectuează manevre de pe o bandă pe alta fără porni semnalizarea cuvenită, transmite IPN.

INP le recomandă şoferilor să nu pornească mijlocul de transport din staţii cu uşile deschise şi să nu îmbarce călătorii peste capacitatea maximă admisă mijlocului de transport. Îmbarcările şi debarcările trebuie să aibă loc doar în staţiile special amenajate, prevăzute în itinerarul aprobat. De asemenea, este indicat să menţină starea tehnică corespunzătoare a mijlocului de transport.

Verificări se vor face până pe data de 31 martie, iar la final vor fi prezentate rezultatele.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: