Şeful Serviciului Vamal: Am convenit cu autorităţile din România să evităm ambuteiajele la punctele de trecere a frontierei

Şeful Serviciului Vamal: Am convenit
cu autorităţile din România să evităm ambuteiajele la punctele de trecere a
frontierei

FOTO Arhivă

Vitalie Vrabie, şeful Serviciului Vamal, a convenit cu omologul său de la Bucureşti, Claudiu Ardeleanu, asupra unor măsuri pentru a evita ambuteiajele la punctele de trecere a frontierei în perioada sărbătorilor pascale. Vrabie a făcut declaraţii în acest sens la Publika TV, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Noi am sincronizat activitatea noastră cu cea a poliţiei de frontieră, astfel încât să nu fie blocat traficul la frontieră. Spre regret, situaţia este alta din partea română din cauza insuficienţei de cadre. Am vorbit cu Claudiu Ardeleanu şi mi-a promis că va face tot posibilul ca să nu fie create ambuteiaje în perioada sărbătorilor de Paşti, când un număr mare de moldoveni revine pentru o perioadă scurtă acasă”, a precizat Vrabie.
 
Şeful autorităţii vamale din Republica Moldova a mai comunicat că există o înţelegere cu România în privinţa formării punctelor mixte de control la frontiera moldo-română. „Bucureştiul aşteaptă Acordul Bruxellesului, după care la punctul de trecere Cahul-Oancea va fi deschis primul punct mixt de control vamal la frontiera cu Uniunea Europeană”.
 
Vitalie Vrabie a mai declarat în cadrul emisiuni că toate punctele de control vamal din Republica Moldova rămân încă vulnerabile în ceea ce priveşte comiterea ilegalităţilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: