Şefa Serviciului Stare Civilă Varniţa, cercetată pentru corupere pasivă

Şefa Serviciului Stare Civilă Varniţa, cercetată pentru corupere pasivă

FOTO simbol

Şefa Serviciului Stare Civilă Varniţa este cercetată penal pentru faptul că alături de un subaltern de al său şi alte două persoane fizice, în calitate de intermediari, au implementat o schemă de estorcare de bani de la beneficiarii serviciilor în schimbul perfectării actelor de stare civilă.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Anticorupţie, citat de IPN, săptămâna trecută oamenii legii au descins la Serviciul Stare Civilă Varniţa în cadrul unei cauze penale pornite pentru corupere pasivă.

Potrivit comunicatului, persoanele terţe, intermediarii aveau rolul de a identifica eventuali beneficiari a „serviciului”, iar factorii de decizie a Serviciului Stare Civilă Varniţa realiza nemijlocit fraudarea procesului de eliberare a actelor de stare civilă contra unor sume de bani. Percheziţiile au avut loc atât în sediul Serviciului Stare Civilă Varniţa, cât şi la domiciliile şi în automobilele persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunii.

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală efectuate, au fost depistate şi ridicate mijloace băneşti obţinute urmare a săvârşirii infracţiunii, agende şi alte suporturi de hârtie care conţin înscrieri de ciorne, cu privire la faptele investigate, dar şi suporturi electronice ce conţin date cu privire la faptele investigate. Drept urmare patru persoane au fost reţinute, cu statut de învinuit.

Şefa serviciului a fost plasată pentru 30 zile în arest la domiciliu. Subaltern – arest preventiv pe un termen de 20 de zile. Un intermediar s-a ales cu arest preventiv pentru 30 zile, iar celălalt fiind eliberat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: