Şef din cadrul ASP Ungheni, reţinut de procurori într-un dosar de corupţie

Şef din cadrul ASP Ungheni, reţinut de procurori într-un dosar de corupţie

Procurorii anticorupţie au descins marţi, 14 mai, atât în biroul de serviciu, cât şi la domiciliul şefului Secţiei de Înmatriculare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto, Ungheni, al ASP, într-o cauză penală pornită pe faptul coruperii pasive, săvârşită de către funcţionarul instituţiei menţionate.

Potrivit materialelor cauzei, s-a stabilit că figurantul fiind membru al comisiei de evaluarea a Secţiei pe care o conduce, în perioada lunilor august – decembrie 2018, contrar obligaţiunilor de serviciu, a acceptat şi primit personal şi prin mijlocitori bani în sumă de 500 de euro. În schimbul acestora, suspectul urma să aprecieze cu calificativul admis probele de susţinere a examenelor teoretice şi practice de obţinere a permisului de conducere a candidaţilor.

Ca rezultat al acţiunilor de urmărire penală efectuate au fost stabilite şi ridicate documente aferent subiectului investigat, ultimul fiind reţinut pe un termen de 72 de ore, în izolatorul CNA.
Totodată, procurorii anticorupţie întreprind măsuri de identificare a tuturor persoanelor implicate în acest caz.

Acesta riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6.000 la 8.000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: