Şase lacuri din ţară vor fi populate pentru prima dată cu puiet de crap şi cosaş

Şase lacuri din ţară vor fi populate pentru prima dată cu puiet de crap şi cosaş

Puietul de crap şi cosaş va fi distribuit în şase lacuri din Vatra, Ungheni, Bălţi, Edineţ, Sângerei şi Orhei Foto: Adevărul

Bazinele acvatice aflate în gestiunea Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor din Moldova vor fi populate, în premieră, cu larve de peşte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproximativ 15 milioane de larve de crap şi cosaş urmează a fi distribuite, în perioada mai-iunie curent, în şase lacuri, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor, vor fi populate bazinele Ghidighici din Vatra,  Delia din Ungheni, Cărămidăria din Bălţi, Berchin din Edineţ, Lacul vânătorilor din Sângerei şi Orăşenesc din Orhei.

Iurie Botnari, specialist în ihtiologie, spune că metoda de populare a bazinelor cu larve oferă mai multe avantaje. În primul rând, nu este atât de costisitoare, un milion de larve costă 6,5 mii de lei, în timp ce o tonă de puiet – costă circa 40 de mii de lei.

De asemenea, larvele sunt crescute în condiţii naturale, deoarece nu există schimb de apă sau microfloră. În plus, sunt evitate anumite pierderi suportate în cazul populării cu puiet, spre exemplu, la transportarea acestuia, la transferul în bazin.

Pentru o zi de pescuit la aceste lacuri membrii Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor din Moldova vor trebui să plătească 30 de lei, iar pescarii care nu sunt membri câte 50 de lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: