Şalaru: Niciodată la un summit NATO nu s-a vorbit atât de mult despre Republica Moldova

Şalaru: Niciodată la un summit NATO nu s-a vorbit atât de mult despre Republica Moldova

FOTO sursa: Facebook Alina Constantinova Pisica

În premieră pentru Republica Moldova, în acest an, în Declaraţia finală a Summitului NATO, a fost inclus un paragraf dedicat ţării noastre.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Aliaţii rămân angajaţi în acest sens pentru ca Republica Moldova să beneficieze de un viitor prosper, sigur şi stabil, în concordanţă cu valorile comune ale democraţiilor europene. Pentru a realiza un asemenea viitor, este important ca Republica Moldova să rămână angajată în implementarea reformelor de care beneficiază toţi cetăţenii săi. Mulţumim contribuţiei Republicii Moldova pentru contribuţia sa la operaţiunile NATO”, se scrie în Declaraţie, conform caleaeuropeana.ro

Ministrul Apărării al Republcii Moldova, Anatol Şalaru, fiind întrebat ce poate face NATO pentru Republica Moldova, a spus că Aliaţa poate face multe. El a menţionat aici inclusiv contribuţia NATO vizavi de reforma Armatei Naţionale. 

„NATO poate pune umărul la elaborarea şi la dezvoltarea strategiei apărării naţionale. NATO poate ajuta Republica Moldova să-şi doteze armata cu tot echipamentul şi tehnica necesară. NATO poate pregăti militarii noştri ceea ce face şi în prezent, pentru a fi capabili să fie interoperabili cu militarii din ţările NATO”, afirmă ministrul. 
 
Anatol Şalaru a oferit un interviu pentru radioeuropaliberă.org sâmbătă, 9 iulie. În perioada 8-9 iulie, ministrul Apărări a particiapat la reuniunea nord-atlantică de la Varşovia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările