Șahistul moldovean Viorel Iordăchescu l-a învins pe Bekali în Uzbekistan

Șahistul moldovean Viorel Iordăchescu l-a învins pe Bekali în Uzbekistan

Viorel Iordăchescu are șanse reale la titlu

Marele maestru internaţional la şah, moldoveanul Viorel Iordăchescu a învins patru adversari asiatici la memorialul "Georgy Agzamov", care se desfăşoară la Taşkent. Numele mic al unui dintre ei este Bekali.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până în prezent, Viorel a obținut patru victorii, iar trei confruntări cu participarea sa s-au încheiat cu rezultate de egalitate, împărțind locurile 2-8.

Adversarii învinși de jucătorul nostru sunt Serdar Annaberdîev și Yusup Atabaev (ambii - Turkmenistan), Oleg Artemenko și Bekali Saidov (ambii Uzbekistan).

Marți, în runda a opta, șahistul din Chișinău se va duela cu azerul Gadir Guseinov, care se află la egalitate de puncte cu moldoveanul.

Viorel Iordăchescu (coeficient ELO - 2651 de puncte) se clasează pe treapta a treia a clasamentului favoriților, devansat fiind de rusul Boris Graciov (2693) și Serghei Azarov (Belarus, 2667 de puncte).

Competiția în memoria primului mare maestru internațional din Uzbekistan, Georgy Agzamov se desfășoară pentru a șasea oară și are un fond de premii de 20 de mii de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: