ȘAH Diana Baciu își „destramă" adversarele de la Europene

ȘAH Diana Baciu își „destramă

Diana Baciu luptă pentru un nou titlu mondial

Una câte una, cele mai puternice adversare ale moldovencei Diana Baciu pierd partidele directe cu șahista noastră, la Campionatul European de șah, rezervat cadeților, juniorilor și tineretului.

În runda a șasea a prestigiosului turneu care are loc în Albena (Bulgaria), în categoria celor mai vârstnice participante (până la 18 ani) s-a produs o schimbare de lider. Diana Baciu (coeficient ELO 2166), campioană mondială în 2006 și 2008, a învins-o pe puternica rusoaică Daria Pustovoitova (ELO 2315), care se afla în fruntea clasamentului.

În urma acestui rezultat , șahista din Moldova a trecut pe primul loc, fiind singura cu 5,5 puncte acumulate. Ea este urmată în clasament de georgiana Meri Abramidze, cu 5,0 puncte și un grup din șase jucătoare, toate având câte 4,5 puncte.

În runda a șaptea, duminică, Diana Baciu va juca cu piesele albe, un meci cu Narmin Halafova (Azerbaidjan).

Din lotul de șah al Moldovei, în top-10 se mai clasează Nichita Morozov (locul 5 la masculin Under-12) și Ion Schițco (locul 6 la masculin Under-8).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările